Így vártuk a Megváltó születését

Decemberben gyerekzsivajtól volt hangos a gyülekezeti terem vasárnaponként az istentiszteletek alatt.  Szaktanáraink vezetésével folytak a próbák a karácsonyi ünnepi műsorra. Nagy odafigyeléssel készültek a díszletek is, hogy a megújult színpad méltón fogadhassa a betlehemi színdarabot.

December 14-én gyermekeink a konyhán ügyeskedtek mézes sütemények elkészítésével, amit majd ajándékba adtak a felnőtteknek a következő heti karácsonyi ünnepi műsorunk alkalmával. Köszönjük a szülők, nagyszülők, gyermekmunkások segítségét.

mézeskészítés1 mézeskészítés2 mézeskészítés3

…” mert született néktek ma Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában. Ez pedig néktek a jele: találtok egy kis gyermeket bepólyálva feküdni a jászolban. És hirtelenséggel jelenék az angyallal mennyei seregek sokasága, a kik az Istent dicsérik és ezt mondják vala:  Dicsőség a magasságos [mennyek]ben az Istennek, és e földön békesség, és az emberekhez jó akarat!” (Lukács 2:11-14)

December 21-én igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak gyermekeink a Betlehemi történet előadással. Felkészítő tanáraink: Szigeti Márta, Szamosközi Tünde, Tamás Csilla. A finom ünnepi ebédet a Női körnek köszönhetjük. A szép felvételek Lelkes Ilonka munkáját dicsérik.

Mária, József Angyalok

pásztorokKarácsony3

A többi képek egyházunk Facebook oldalán tekinthetőek meg: kattins(on) a linkre

https://www.facebook.com/pages/Vancouveri-Első-Magyar-Református-Egyház

Igehirdetés: 2014-12-21-advent.4-Kit hoz a jovo (ppt)

December 25-én ismét megtelt templomunk, hogy az ünnepi istentiszteleten való részvétellel és úrvacsoravétellel fejezzük ki hálánkat az Úr Jézus eljöveteléért. Kicsiny énekkarunk Bárdoss Lajos: Karácsonyi bölcsődalával és egy Füzesabonyból származó karácsonyi népénekkel szolgált, Szigeti Dávid vezényletével. Az első dal felvétele az alábbi linken hallgatható meg.

link: Karácsonyi bölcsődal

IMG_4273 IMG_4277

 

Igehirdetés: 2014-12-25-karacsonyIMG_4278

Az Úr áldja meg mindannyiuk életét, akik bármilyen formában is hozzátettek ahhoz, hogy ilyen méltósággal várhattuk a Megváltó születését!

Az év utolsó istentisztelete december 28-án, vasárnap volt. Az igehirdetés itt tekinthető meg vázlatos formában: 2014-12-28-oev

Január 1-jén 11 órakor istentisztelet lesz, de – többek kérésére – az úrvacsorai jegyek kiosztása az év első vasárnapján, a 11 órakor kezdődő istentisztelet alkalmával történik.

Boldog Újévet kíván az EMRE presbitérium nevében: Dr. Mészáros Margit

*A cikk megtalálható még a főoldalunkon is: http://vancouveri-elso-magyar-reformatus-egyhaz.org/aktualis/

*Lelkipásztorunk rendszeresen tesz fel cikkeket, igehirdetéseket a Cikkek, írások blogra: http://vanemre1955.wordpress.com

 

 

emrepresbiterium névjegye

Vancouveri Első Magyar Református Egyház Presbitériuma (Kálvin 1955) 2791 East 27th Avenue, Vancouver, BC. V5R 1N4, Canada Tel. 604-437-3442; emre.presbiterium@gmail.com Lelkipásztor: Nt. Szigeti Miklós
Kategória: Uncategorized
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás