Presbitérium

A Presbitérium a gyülekezet életét vezető, döntéshozó testület. Tagjait négy évenként a Gyülekezeti Közgyűlés választja. Minden rendes egyháztag választó és választható. Minden tisztséget betöltő presbiter korlátlan ideig újraválasztható. Legközelebb 2013 őszén lesz presbiterválasztás egyházunkban.

 A presbiteri gyűléséket a Moderátor (lelkipásztor) hívja össze havonkénti rendszerességgel, illetve szükség szerint. A Presbitérium nem ülésezhet Moderátor nélkül – de a Moderátor indokolt esetben lehet más felszentelt lelkipásztor is mint az adott gyülekezet lelkésze. A Moderátor vezeti fel, bocsátja megvitatásra, majd szavazásra a gyűlés napirendi pontjait. A Moderátornak nincs szavazati joga – szavazategyenlőség kivételével, amikor az ő szavazata dönt.

A Presbitérium feladata a gyülekezet pásztorációjának, az igehirdetési és lelkigondozói szolgálatnak a támogatása; valamint rendezvények szervezése, a közösség életének vezetése, koordinálása; gazdasági jellegű döntések meghozatala; karbantartási, fejlesztési kérdések megoldása.

 A Vagyongondnokokat (Trustees) a Kanadai Presbiteriánus Egyház törvényei (Book of Forms) értelmében évenként februárban a Gyülekezeti Közgyűlés választja. Minden szolgálatot betöltő vagyongondnok korlátlan ideig újraválasztható.

Presbiteri eskü:

1. Közös hitvallástétel, elmondva az Apostoli Hitvallást.

2. “Ígéred-e hogy, imádságos szívvel előmozdítod és szolgálod a keresztyén hitet, Krisztus evangéliumának terjedését ebben a gyülekezetben?” Igérem.

3. “Elfogadod-e az Egyház törvényeit, alávetve magad rendelkezéseinek, mindenkor a békességre és a Krisztusban való egységre törekedve a gyülekezetben és az Egyetemes Egyházban?” Elfogadom.

 4.” Elfogadván a presbiteri tisztséget, igéred-e, hogy vállalt kötelességeidet teljesíted, és minden igyekezeteddel az Anyaszentegyházat építed, az Isten dicsőségére és felebarátaid, testvéreid javára, épülésére?” Igérem és fogadom.

Elérhetőségeink:

Vancouveri Első Magyar Református Egyház Presbitériuma
2791 East 27th Avenue, Vancouver, BC. V5R 1N4, Canada
Tel. 604-437-3442; emre.prebiterium@gmail.com
https://emrepresbiterium.wordpress.com
Lelkipásztor: Nt. Szigeti Miklós 

Next / Következő

5 hozzászólás a(z) Presbitérium bejegyzéshez

  1. Csapo Hajnalka szerint:

    Koszonjuk szepen, Margit nagyon szepen megcsinaltad a weboldalt, remeljuk az elkovetkezendo idokben ez nagy segitsegunkre szolgal.

  2. Nagyon szep a web oldal, es nagyon hatasos es elvezetes a predikacio es a kepes beszamolo megtekintese. Koszonom nagyon. Rev. Sara Macavei-Katocz, Halifax

  3. Visszajelzés: Presbitérium | vancouveri-elso-magyar-reformatus-egyhaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s