Bethlen Kata Női Kör

Hermann Marika, személyes élményekkel teli, meleg hangú beszámolója a  Bethlen Kata Női Kör tevékenységéről

A Bethlen Kata Női Kör szolgálata több mint 50 éves. Így már az ember nem emlékezik vissza mindenre, és nem is szeretnék senkit se megsérteni, de az igazság az, hogy mindenki nevét nem tudjuk megemlíteni, mert akkor nem egy beszámoló lenne ebből, hanem egy vastag könyv. Így megpróbálom a legjobbat, amire visszaemlékszem.

A női kör szeretetszolgálata 1955-ben alakult meg, Eőry Kató néni vezetésével. A női kör szolgálat Kató néni számára nagyon komoly feladat volt, de hála az Úrnak, voltak segítő társai, mint pl. Zsapka Katika. Kató néni és Katika sok szép szines kézimunkával foglalkoztatták fiataljainkat.

Később a női kör szolgálatot Csiszár tiszteletes asszony vette át, aki rengeteget dolgozott, ahol csak szükség volt a segítségre, mindenkor készségesen állt a rendelkezésünkre.

A női kör komoly munkája igazából akkor kezdődött meg, amikor megvásároltuk jelenlegi templomunkat. Itt már Melics néni vitte tovább a tevékenységünket, aki fáradságot nem kímélve sütött-főzött, otthon meg készítette a sok csigatésztát, hogy ezzel segítsen a kiadásokban.

Ezt követően Sweczera Rozika néni, férjével, Gyula bácsival vették át a szeretetszolgálatot. Ez alatt az idő alatt már volt bőven tennivalónk. A téli hónapokban megindult a száraz tészta készítése. Ebben volt csigatészta, vékonymetélt, stb., a vásárlóknak volt bőven választék. A segító, szorgos kezekből sem volt hiány, beleértve a férfitestvéreket is, akik nem szégyellték a kötényt feltenni. A katolikus nőtesrvéreinket se szabad kihagyni, hisz ők is, mindenkor készségesen vállalkoztak segítségünkre.

Utána jöttek a bazárok, a sok hurka-kolbász készítése. Ebben megint a férfitestvérek voltak a segítségünkre. Nélkülük nem tudtunk volna olyan kitűnő eredményeket elérni. Rozika néni nemcsak a sok tésztakészítésből vette ki a részét, de amellett sütött-főzött a bazárokon, piknikeken, nagyvacsorákon.

A női kör tevékenysége ma is nagyon fontos része gyülekezeti életünknek. Tagjainak áldozatkész munkája nélkül nem tudnánk fenntartani a gyülekezetünket.

Szeretném külön kiemelni a női kör jelenlegi elnökét, Faragó Katalint, aki már több mint 11 éve vezeti a női kört, főzi az ebédeket, irányítja a bazárok, piknikek  szervezését, a hurka-kolbász készítését. Ha azt a sok hurka-kolbászt összeraknánk, amit már  Katika vezetése alatt készítettünk, talán még Magyarországig is elérne.

Végezetül még egy fontos személyt megemlítenék, a volt pénztárosunkat, Páli Zsuzsát, aki nemcsak a pénztárossági funkciót látta el a legmagasabb fokon,  de a női kör süteményes brigádjával is rengeteget dolgozott. Sütötte a bazárokra, piknikekre a sok beiglit, pogácsát, finom süteményeket, réteseket, ami nagyon komoly bevételet jelentett a női kör, s ez által a gyülekeztünk számára.

A Jó Isten adjon továbbra is erőt, egészséget a sok dolgozó asszony testvéreinknek és a besegítő férfi tagoknak.

****************

A presbitérium hálás szívvel köszöni a nő kör oszlopos és új tagjainak, alkalmi segítőknek azt a fáradhatatlan szolgálatot, amellyel az elmúlt években is jelentős mértékben járultak hozzá gyülekezetünk fennmaradásához.

Örömmel fogadjuk az új jelentkezőket, segítő kezeket és ötleteket, hogy a női kör még sokáig szolgálhasson az emberek megelégedésére és Isten dicsőségére.

Hurka kolbász készités. 2012. március

Next / Következő

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Gyülekezeti szolgálatok | vancouveri-elso-magyar-reformatus-egyhaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s