Biblia Iskola. I. rész: A Biblia keletkezése, hitelessége

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, világnézeti, vallási, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül a február 22-én induló Biblia Iskola első előadására.
Kezdés este 7 órakor a gyülekezeti teremben.(2791 E 27th Ave, Vancouver, BC V5R 1N4)
Témája: a Biblia keletkezése, hitelessége

EMRE Presbitérium

A szokatlan hóakadályok ellenére néhányan mégis nekivágtak az útnak, hogy részt vegyenek a Biblia Iskola első előadásán. Hiszem, hogy Isten megáldotta az alkalmunkat, nagyon sok értékes információt kaphattunk, olyanokat, amelyekről sem a prédikációk során, sem a biblia órákon nem hallottunk ilyen mélységben. Köszönet érte lelki pásztorunknak, Nt. Szigeti Miklósnak!

A két óra alatt körbejártuk a Biblia keletkezésének történetét, az egyes könyvek kanonizációjának problematikáját, a Biblia ihletettségét, történelmi hitelességét. Sem szóban, sem írásban nem lehet visszaadni mindent, hiszen közben kérdések is felmerültek és nagyon jó beszélgetés is kialakult. Amiről valamennyi résztvevő megbizonyosodhatott, hogy minden bibliakritika és egyéb bibliával kapcsolatos nézetek mellett is bátran támaszkodhatunk arra a 66 könyvból álló gyűjteményre, amelynek középpontjában Jézus áll, és amelyben Jézus a kezdet és a vég. Minden Őreá mutat, minden Őáltala lett.

Hogy miért csak ez a 66 könyv maradt benne a temérdek sok írás közül a Szent Bibliában? Mert Isten Lelke így vezette a könyvek megíróit és azokat is, akik a kanonizálás hatalmas munkáját elvégezték. Azok a könyvek találhatóak a Bibliában, amelyek az első szótól az utolsó pontig harmonizálnak egymással és Isten üdvözítő tervét szolgálják. Minden benne van, amit Isten ki akart jelenti magáról és a teremtett világról.

Aki meg akarja ismerni Isten akaratát és tervét az életére nézve, annak Isten meg is mutatja az Ő igéjén keresztül. Ugyanúgy vezeti a Szentlélek, ahogyan vezette több ezer évvel ezelőtt is azokat, akik lejegyezték Isten szavát.

Isten adjon az Ige olvasásához, megértéséhez mindenkinek alázatot és hálás szívet, hogy meg is cselekedje, amit megértett.

Az előadás váza és egy nagyon jól használható segédanyag az alábbi két linken érhető el:

Amit a Bibliáról mindenkinek tudnia kell

bisk190222-Mi a biblia

Ez a kiadvány megtalálható az Olvasó asztalunkon.

Ezen kívül ajánlom még az “50 bizonyíték a Biblia hitelességére” című kiadványt, amely mind az Ószövetség mind az Újszövetség idejéből 50-50 történelmi, régészeti pédát hoz fel a bibliai történetek hitelességére. – Szintén megtalálható az Olvasó asztalunkon.

A következő alkalmakon arról fogunk hallani, hogy valójában kicsoda Isten és kicsoda az ember a Biblia tanítása szerint.

Szeretettel hívogatjuk a presbitereket és a Biblia iránt érdeklődőket a további alkalmainkra is!

EMRE Presbitérium nevében: Dr. Mészáros Margit

emrepresbiterium névjegye

Vancouveri Első Magyar Református Egyház Presbitériuma (Kálvin 1955) 2791 East 27th Avenue, Vancouver, BC. V5R 1N4, Canada Tel. 604-437-3442; emre.presbiterium@gmail.com Lelkipásztor: Nt. Szigeti Miklós
Kategória: Uncategorized
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s