Meghívó a missziói napra

szivárványMt 28, 18-20: Jézus mondja: „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”

Kevés olyan ige van a Bibliában, amelyet ennyire félreértettek volna, mint Jézus missziói parancsa. Félreértették vagy tudatosan felhasználták saját hódító céljaikra a középkori uralkodók, erőszakos térítő hadjáratokat folytatva. De félreértették az inkvizítorok is, amikor máglyán megégették a másként gondolkodókat, eretneknek kiáltva ki az egyház tekintélyével szembeszállókat. Rosszul értelmezték küldetésüket a későbbi hittérítők is, amikor rákényszerítették az őslakosokra a keresztény vallást. És félreérti ma is minden hatalom, minden vallási szervezet, amelyik úgy gondolja, hogy Jézusnak szüksége van erőszakra.

De akkor hogyan lehet Krisztus tanítványaivá tenni minden népeket? Mit jelent a keresztyének missziói szolgálata a 21. században? Ez csupán a papok dolga, vagy a hivatásos misszionáriusoké? Egyáltalán szükség van-e még rá?

Ezekről és még sok más kérdésről fogunk beszélgetni 2015. március 29-én, az 5. csendesnapunkon, amely egybeesik a már hagyományosan virágvasárnap megrendezésre kerülő missziói ebédünkkel, melyre szeretettel hívogatjuk a kedves érdeklődőket.

Egyúttal kérjük gyülekezetünk tagjait, hogy a szeretetvendégséghez járuljanak hozzá valamilyen ennivalóval, hogy azt az egybegyűltekkel közösen elfogyaszthassuk.

Az istentisztelet 11 órakor kezdődik. A közös ebéd elfogyasztása alatt rövid kisfilmet vetítünk, majd megkezdjük a délutáni lelki alkalmunkat, amely körülbelül 4 óráig fog tartani.

Várunk mindenkit szeretettel,
EMRE Presbitérium nevében: Dr. Mészáros Margit

emrepresbiterium névjegye

Vancouveri Első Magyar Református Egyház Presbitériuma (Kálvin 1955) 2791 East 27th Avenue, Vancouver, BC. V5R 1N4, Canada Tel. 604-437-3442; emre.presbiterium@gmail.com Lelkipásztor: Nt. Szigeti Miklós
Kategória: Uncategorized
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s