Beszámoló a 2012. évi karácsonyi, óévi és a 2013. évi újévi alkalmainkról

„Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által tihozzátok”. (1 Thessz 5:18)

2012. december 21-én, este 7 órakor kezdődött – immár hagyományosan – a karácsonyi koncertünk.

2012. dec.21. karácsonyi koncertA karácsonyi koncertre a hagyományos énekek mellett – dob, gitár, basszusgitár, zongora összeállítású zenekarral kísért – ritmusos, rock-hangzású új karácsonyi énekekkel készültünk,  Pintér Béla dalaiból. Nagyon izgultunk, mert idő közben karvezetőnk, Román Mónika Edmontonba költözött a családjával, és nem volt olyan ember köztünk, aki egyszerre értett volna a karvezetéshez és a zenekar összefogásához is. Odaadó, amatőr fiataljaink, Miklós Szilvia és Szőke Szabolcs azonban jól megoldották ezt a feladatot. Vezetésükkel a próbák alatt lassan összehangolódott a zenekar és az énekkar.

Az időjárás nem volt a legbiztatóbb az esti programhoz, sokan nem mertek útnak indulni a hirtelen beállt havazás miatt, de így is szép számmal gyűltünk össze.

 2012. december 21. péntek

KARÁCSONYI KONCERT

 1. Köszöntés / Opening introduction
 2. Gyülekezeti ének / Hymn: „Dicsőség mennyben az Istennek”
 3. Koreai Amen Church műsora / Performance of Korean Amen Church
 4. Karácsonyi üzenet – Nt. Szigeti Miklós, lelkész
 5. Zenekar és énekkar – „Csoda vár…”
 6. Zenekar és énekkar – „Gyere el a jászolhoz…”
 7. Szavalat – Móra László: Karácsony édes ünnepén c. versét adja elő Szigeti Áron
 8. Gyülekezeti ének: „Pásztorok, pásztorok örvendezve…”
 9. Zenekar és énekkar – „Jézus, te vagy minden álmom…”
 10. Zenekar és énekkar – „Megszületett…”
 11. Szavalat – Bódás János: Megüresítem szívemet c. versét adja elő Dobos Barnabás
 12. Zenekar és énekkar, valamint gyülekezetünk gyermekei és szüleik is bekapcsolódnak – „Hófehér karácsony éj…”
 13. Gyülekezeti ének: „Mennyből az angyal…”
 14. Áldás

2012. dec.21. karácsonyi koncert.6A műsor a koreai testvérek programjával kezdődött, amelyben képzett hangú énekesek emlékeztek meg az Úr Jézus születéséről angol és koreai nyelven.

2012. dec.21. karácsonyi koncert.7

Mind a duett mind a kamarakórus előadása kiválóan sikerült. Élveztük a zongoraszólókat is. Köszönjük a koreai testvéreinknek, hogy részvételükkel hozzájárultak az est hangulatához.

Fellépésük után gyülekezetünk adta elő műsorát:

2012. dec.21. karácsonyi koncert.4 2012. dec.21. karácsonyi koncert.3

2012. dec.21. karácsonyi koncert.11

A felvételeken látható, hallható, hogy nem vagyunk profi előadók, de Istennek hála, már van modern hangzású zenekarunk és egy lelkes mag, akikre lehet számítani.

Reméljük, mindenki számára legalább olyan élvezhető volt az előadás, mint ahogy egyik kedves vendégünk, Nagy Viktória nyilatkozta.

„Nagyon kellemes estét töltöttem veletek. Milyen a sors? Reggel pont arra gondoltam, hogy a kanadai karácsonyokkal elveszítettem a meghittséget, a karácsonyi dalokat is, amiket otthon a fa alatt énekeltünk. Erre ma este megadatott, hogy párat elénekeljek veletek, nagyon jó érzés volt.”

2012. dec.21. karácsonyi koncert.9A meghittséget volt szándékunkban elősegíteni Móra László: Karácsony édes ünnepén és Bódás János: Megüresítem szívemet című verseivel is, melyeket tehetséges ifjaink, Szigeti Áron és  Dobos Richárd mondtak el.

2012. dec.21. karácsonyi koncert.10

Mosolyt csalt a hallgatóság ajkaira az egészen pici gyermekekkel együtt előadott Hófehér Karácsony éj című dal az előadás vége felé, melybe a szülők is besegítettek. Élvezték a vidám hangulatot kicsik és nagyok is.

2012. dec.21. karácsonyi koncert.2

Hófehér Karácsony éj: Előadja a vancouveri EMRE ének és zenekara, gyermekek és szüleik, 2012. december 21-én. Kattintson ide!

Szívet-lelket melengető volt az is, ahogy a hallgatósággal együtt énekeltük az ismert karácsonyi dalokat. Köszönjük mi is az élményt! Boldogok vagyunk, ha ily módon is szolgálhatunk és eszközök lehetünk abban, hogy a gyülekezeten keresztül Jézushoz hívjunk minél többeket.

Mennyből az angyal. Felvétel. A megtekintéséhez kattintson ide!

Örömmel tölt el bennünket, ha a zene nyelvén is sikerült átadni a hallgatóságnak Karácsony üzenetét fiatal zenészeinkkel és csöpp létszámú énekkarunkkal.  Nagyon hálásak vagyunk az Úrnak, hogy ilyen szépen összeállt a koncertünk!

Legyen Istené a dicsőség, és szálljon az Ő nevére áldás!

Köszönet a kitartó és lelkes szervezőknek, a zenészeknek, az énekkarosoknak, a szülőknek, Horváth Lászlónak, a felvétel készítőjének, Kollár Zoltánnak, aki a Youtube-ra felrakta a felvételeket, a fényképek készítőjének, a technikát üzemeltetőknek … mindenkinek, aki bármiben is közreműködött, köszönet.

Szeretettel várjuk érdeklődőinket, énekelni, muzsikálni szerető testvéreinket az énekkar szolgálatába.

A felvételeket itt lehet megnézni.:Kattintson ide!

További képek az előadásról: Kattintson ide!

A dalok szövege, a szereplők: Kattintson az alábbi 2 linkre!

hirdetes.belso.121221.pentek.karacsonyi.koncert

hirdetes.kulso.121221.pentek.karacsonyi.koncert

***

Nagyon kedves hagyománya gyülekezetünknek a gyermekkarácsonyi műsor, amelyre december 23-án, Advent 4. vasárnapján került sor. A gyerekeket Kis Edit, Dobos Andrea és Szigeti Márta tanította be nagy-nagy türelemmel és sok eredeti ötlettel. A kisebb technikai akadályokat rugalmasan kezelték a rendezők. A korabeli ruhákba öltözött gyermekek hűen idézték  a karácsonyi történet hangulatát.  A színpadi jelenet utáni zongoraszólóban fiatal tehetségek játékát is megcsodálhattuk.

„Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!” Ézsaiás 9:5

IMG_0624

Nem tudom, kik voltak jobban lámpalázasak, a szülők-e vagy a gyermekek?

IMG_0628

Végül a kis Jézus csak megszületett, és a pásztorok is időben megérkeztek.

IMG_0634

IMG_0635

 

Így mesélik el Karácsonykor szerte a világon Megváltó Krisztusunk történetét.

IMG_0636

Köszönjük, gyerekek! A mi Urunk, Jézus Krisztus szeretete legyen veletek!

IMG_0637

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nagyobbak közül Szigeti Rebeka angolul előadott szólóénekét és egy tehetséges testvérpár, Pálos András és Alex zongorajátékát is megcsodálhattuk.

Az ismert dallamok segítettek visszahozni bennünket a jelenbe.

IMG_0641 IMG_0640

A lelki táplálék mellé elfogyaszthattuk a finom ünnepi ebédet is (marhahúsleves csigatésztával, magyaros sült szelet, krumplipüré, savanyúság, tiramisu szelet), amelyet  a Miklós család készített, valamennyiünk megelégedésére. Minden elfogyott az utolsó morzsáig.   A felszolgálásban fiataljaink is segédkeztek. Köszönjük áldozatos szolgálatukat.

IMG_0642

Teljesen tele volt a gyülekezeti termünk. Sok új arcot is láttunk. Kérjük gyülekezetünk tagjait, hívogassák az ott megjelenteket más istentiszteleti és közösségi alkalmainkra is.

pr121223-ADVENT.4-Kr..nevei-Bekesseg.Fejedelme

Az igehirdetés letöltéséhez kattintson a fenti linkre!

***

December 25-én a felnőtt Karácsonyi Istentiszteletnek találóan az Ajándék nevet adta lelkipásztorunk. Prédikációjának mély tartalmát humorral és – az iskolai szünet miatt – az istentiszteleten résztvevő gyerekekhez is szólóan adta elő Nt. Szigeti Miklós. Erre a humorra szükségünk is volt, mert a koreai testvéreink, teljesen jó szándékkal leszerelték az énekkar számára felállított mikrofonokat, és nullára lekapcsolták a fűtést, így az énekkar szolgálata elmaradt, a gyülekezet pedig kabátban ülve hallgatta az igehirdetést. Mégis hisszük, hogy az ige így is sokaknak eltalált a szívéhez. A prédikáció vége felé már a testünk is átmelegedett, így jól esett az altemplomban még egy kicsit beszélgetni a frissen főzött kávé és a feltálalt sütemények mellett.

Akik nem tudtak részt venni ezen a meghitt ünnepi alkalmon, az alábbi linkre kattintva meghallgathatják az igehirdetést:

pr121225-KARACSONY.Az.ajandek

Hagyományosan megtartottuk 2012. december 30-án az  év utolsó, értékelő istentiszteletét. Jó volt visszanézni és megtisztulva lezárni az óévet.

Igehirdetés: pr121230-a.mult.lezarasa

Az újév első istentiszteletét 2013. január 1-jén tartottuk, ahol az úrvacsorai jegyeket is kiszolgáltattuk. Mint mindig, ilyenkor kevesebben jönnek erre az alkalomra. Többen elutaznak vagy szilvesztereznek valahol.

Akiknek sikerült eljutni Isten házába,  elmélyülhettek Isten igéjében és az újévre szóló üzenetében: hogyan érdemes tervezni a jövőt.

„Agyonfárasztod magad tervezgetésekkel”. Ézsiás 47:13

A teljes igehirdetés itt olvasható: pr130101-tultervezes

Bízunk benne, hogy az új évben ismét megtelnek a padsoraink és még sokáig szólhat az ige Vancouverben, magyar nyelven. Kérjük a testvéreinket, hívogassanak embereket, hirdessék az evangéliumot a szavaikkal és a cselekedeteikkel.

Mint ebben is, úgy minden dologban kérjük az Úr Jézus vezetésének megtapasztalását személyes és közösségi életünkben egyaránt a 2013-as esztendőben is!

Boldog Új Évet Kívánunk!

EMRE Presbiterium nevében,

Dr. Mészáros Margit

emrepresbiterium névjegye

Vancouveri Első Magyar Református Egyház Presbitériuma (Kálvin 1955) 2791 East 27th Avenue, Vancouver, BC. V5R 1N4, Canada Tel. 604-437-3442; emre.presbiterium@gmail.com Lelkipásztor: Nt. Szigeti Miklós
Kategória: Uncategorized
Címke: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s